Eetschema eerste week na kaakoperatie

Eetschema: de eerste week na mijn dubbele kaakoperatie

door | mrt 28, 2022 | 2 reacties

Op 16 maart 2022 heb ik een dubbele kaakoperatie gehad. In aanloop naar mijn eigen kaakoperatie heb ik deze website opgezet met als doel jou te helpen in je zoektocht naar dezelfde informatie die ik ooit heb moeten zoeken. Voor mijn operatie had ik rietjes en een tuitbeker in huis gehaald. Deze kon ik allebei niet gebruiken na mijn operatie. Ik had geen zuigkracht en met een tuitbeker liep alles net zo hard weer uit mijn mond. In het ziekenhuis heb ik op de tweede dag uiteindelijk om een spuit gevraagd. Ik kreeg een 60ml spuit, waarmee ik gelukkig wat water kon innemen. De eerste dagen na thuiskomst heb ik alles gedronken en gegeten met deze spuit. Na een aantal dagen heb ik een aantal sausflessen besteld. Ik heb de opening van de flessen iets groter gemaakt, door er een stukje vanaf te snijden met een scherp mesje. Met deze sausflessen kon ik makkelijker en vooral sneller eten en drinken. Dit is mijn eetschema van de eerste week na mijn dubbele kaakoperatie. De eerste 3 dagen kon ik overigens alleen water en bouillon drinken, dus het eetschema is vanaf de derde dag.
 

Ochtend

08:00 uur

 • 10 Arnica druppels, 15 druppels B12 oplossen in water met een vitamine C bruistablet
 • 300ml Hero Fruitontbijt + 1 scoop eiwitpoeder (zonder smaak). Schudden in een shakebaker.
 • 300ml volle melk met Brinta

 
10:00 uur

 • Ella’s Kitchen knijpfruit

 

Middag

12:00 uur

 • Smoothie: 200ml water, 3el Skyr natural, 4el havermout, 1el lijnzaad, 1 banaan, 4 aardbeien, 1 geschilde appel, 1 scoop eiwitpoeder
 • 10 Arnica druppels oplossen in water

Smoothie na kaakoperatie
 
14:00 uur

 • 200ml water met Roosvicee Vruchtvitaal Pruimensiroop
 • 1 bakje appelmoes met een babylepeltje, een beetje vla, bouillon of een Ella’s Kitchen knijpfruit

 

Avond

17:00-18:00 uur
De eerste week heb ik vooral maaltijdsoepen gegeten, zoals Linzensoep of Broccolisoep. Ik heb hier flink wat volle Griekse yoghurt of Boursin aan toegevoegd voor de vetten. De tweede week kon ik langzaam wat zacht voedsel gaan eten, zoals aardappelpuree met vleesjus, gemalen hachee, gemalen rode kool, tonijn uit een blikje met veel mayonaise, Unox Champignonragout en roerei met cheddar kaas.

 • Linzensoep met een flinke schep volle Griekse yoghurt (10%) of Broccolisoep met wat linzen, aardappel en Boursin
 • Een luchtig toetje, zoals chocolademousse. Ik heb dit met een babylepeltje gegeten
 • Een fruithapje, zoals appelmoes of Ella’s knijpfruit

Maaltijdsoep na kaakoperatie
Zachte voeding na kaakoperatie
 
20:00-21:00 uur

 • Chocolademelk met slagroom
 • Bakje vla of yoghurt
 • 10 Arnica druppels
 • Bakje appelmoes of Ella’s knijpfruit
 • Kant en klare smoothie aanvullen met eiwitpoeder
About Team Kaakoperatie.com

2 Reacties

 1. Regina

  Wat ben ik blij met jouw verhaal. Ik ben al een aantal dagen op zoek naar duidelijke voorbeelden en tips voor recepten en ideeën na de sarme operatie van mijn zoon vorige week. Drinkontbijt, smoothies, bambix maar wat kan nog meer? Dank je wel voor de tip over extra eiwitten, anicura, pureren maar niet alles bij elkaar, etcetera.

  Dank je wel hiervoor!

  Hartelijke groet,
  Regina

  Antwoord
  • Team Kaakoperatie.com

   Hi Regina, leuk om te lezen dat je blij bent met de tips! Veel beterschap voor je zoon! Hartelijke groet, Fanny

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *